Svijet

Snažni vazdušni napadi na ukrajinske termoelektrane

Ukrajinska naftna i gasna kompanija Naftogaz saopštila je danas da su se na meti ruskih vazdušnih napada na energetsku infrastrukturu te zemlje tokom noći našla i dva podzemna skladišta gasa.

"Rano jutros, neprijatelj je napao dva ukrajinska podzemna skladišta gasa. Ti objekti ipak nastavljaju rad", saopštio je Naftogaz na aplikaciji Telegram, prenosi Rojters.

U Zaporoškoj oblasti je oštećen objekat energetske infrastrukture, prenose ukrajinski mediji.

Rusija je tokom jutra izvršila napad na energetsku infrastrukturu u regionima Harkova, Zaporožja, Lavova i Kijeva, saopštio je ukrajinski ministar energetike Herman Halušenko.

U Harkovskoj oblasti je zbog toga bez struje ostalo više od 200.000 korisnika.


Masovni udar na Kijevsku oblast

Povodom posledica masovnog ruskog napada na Kijevsku oblast, šef kijevske OVA Ruslan Kravčenko rekao je da je uzbuna trajala više od pet sati.

"Nažalost, tokom vazdušnog napada na Kijevsku oblast, napadnut je kritični infrastrukturni objekat", naveo je Kravčenko.

Za sada nema informacija o žrtvama ili mrtvima.

 
200.000 ljudi bez struje

Rusija je tokom jutra izvršila napad na civilnu infrastrukturu u ukrajinskom gradu Harkovu i Harkovskom regionu, zbog kojeg je više od 200.000 korisnika ostalo bez struje, saopštile su ukrajinske vlasti.

U gradu se dogodila serija eksplozija, nakon što su ruske snage raketnim sistemima S-300 izvršile udar na Harkov, prenosi Ukrinform.

 

Izvor: b92.net 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog