Vijesti

Mišel Tokić, Hrvoje Vukoja i Luka Kraljević dijeliće recepte, savjete i sve što skuvaju za posjetioce jubilarnog, 25. Sajma privrede u Mostaru

Šta se sve "kuva" u Podravkinom kutku na Mostarskom sajmu 2024.

Jubilarni 25. Međunarodni sajam privrede Mostar 2024. održaće se od 16. do 20. aprila u slobodnoj zoni Hercegovina u Rodoču. Podravkin tim i ove je godine priredio niz zanimljivih sadržaja za sve posjetioce.

Na rasporedu su brojne kuvarske zanimljivosti i događanja u Podravkinom izložbenom prostoru, a posjetioci će imati priliku da probaju i jela koje će za njih pripremati Podravkin promotor kulinarstava Mišel Tokić tokom cijelog trajanja manifestacije. Ali, to nije sve, jer pripremaće i slatkiše s manje kalorija, ali za podjednako užitka, s Dolcela Hi proteinom i O'Plant biljnim napicima već u srijedu, 17. aprila.

”Mostarski je sajam prilika Podravkine promotere kulinarstava vidjeti na djelu. Tačnije, vidjeti kako spremaju jela po njihovim najboljim i najnovijim receptima, a što Podravkin izložbeni prostor uvijek učini omiljenim. Stoga, i ovoga puta naš program u okviru Mostarskoga sajma uključuje obilje zanimljivosti, recepata i druženja s poznatima. Posjetite nas u paviljonu 1, u Slobodnoj zoni Hercegovina u Rodoču,” poručili su iz Podravke BiH.  

Praznik za nepca nastavlja se i u četvrtak, 18. aprila, od 11 i 30 kada na sajam stiže magistar kineziologije i fitnes instruktor Hrvoje Vukoja, poznat po uspjehu u radu s ljudima u procesu gubitka viška kilograma. Zajedno s Mišelom Tokićem, u okviru interaktivne radionice pripremaće palačinke s različitim nadjevima, uključujući opcije s Lino Ladom Creamy, za klasične, kao i proteinske varijante.

Luka Kraljević, poznati MasterChef iz Ljubuškog, pridružiće se Podravkinom timu u petak, 19. aprila, od 11 i 30 i predstaviti neke od svojih sjajnih recepata posjetiocima Mostarskog sajma.

Pored kuvanja, svakodnevno će biti organizovane degustacije novih proizvoda, uključujući Vegeta&Spirulinu, Vegetu BIO, Dolcela shake vanilu, Čokolino Dark, novi Eva oslić, omiljene Kviki krekere, Lino Ladu i to u novim, zanimljivim i iznenađujuće dobrim ukusima. Za najmlađe posjetioce biće tu i omiljeni Lino medvjedić.

Grupa Podravka je donijela novu nutritivnu strategiju do 2027. godine kojom potvrđuje usmjerenost na zdravu, uravnoteženu te održivu prehranu kroz razvoj novih i inoviranih proizvoda. Podravka će svoju široku ponudu proizvoda nastaviti prilagođavati i nadopunjavati u skladu sa zdravstvenim preporukama, prehrambenim trendovima te potrebama i željama potrošača.

To uključuje proizvode s manjim udjelom soli i dodanih šećera, obogaćene vlaknima, bjelančevinama, vitaminima i mineralima, kao i proizvode bazirane na voću, povrću, mahunarkama, cjelovitim žitaricama, biljnim izvorima proteina i sl. Osim toga, Podravka je smanjila korištenje palmine masti i koristi RSPO palminu mast te je uz to lansirala linije BIO proizvoda kao i proizvode za vegetarijance i vegane.

 

Frontal

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog