Svijet

Njemačka upozorila svoje građane da napuste Iran

Njemačka je upozorila svoje građane da napuste Iran, navodeći da postoji rizik od iznenadne eskalacije postojećih napetosti u odnosima Teherana sa Izraelom i da bi Nijemci u Iranu mogli biti u opasnosti od proizvoljnog hapšenja.

- U postojećim napetostima, pogotovo između Izraela i Irana, postoji rizik od iznenadne eskalacije. Ne može se isključiti mogućnost povećanja eksalacija i na vazdušnim, kopnenim i morskim saobraćajnicama - saopšteno je iz njemačkog Ministarstva spoljnih poslova.

Dodaje se da su posebno ugroženi oni koji posjeduju dvojno državljanstvo - njemačko i iransko.

- Njemački državljani su u konkretnom riziku da budu nasumično uhapšeni i saslušani i da budu osuđeni na duge zatvorske kazne - navedeno je u saopštenju njemačkog Ministarstva spoljnih poslova.

Mediji su juče prenijeli da se Izrael sprema za najgori scenario, da Iran direktno napadne Izrael u znak odmazde za napad Izraela na iranski konzulat u Damasku u Siriji, u kojem je ubijeno nekoliko iranskih vojnih zvaničnika.

Dvojica američkih zvaničnika rekli su za Si-Bi-Es da bi u iranskom napadu bilo korišćeno više od 100 dronova i desetine projektila usmjerenih na vojne mete u Izraelu.


Izvor: tanjug
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog