Sport

Barselona brani gol prednosti iz Pariza - odmorni PSŽ se nada preokretu

Fudbaleri Barselone dočekaće PSŽ u drugom meču četvrtfinala Lige šampiona. Utakmica počinje u 21.00.

Pre nešto manje od nedelju dana na "Parku prinčeva" dve ekipe su odigrale veoma intenzivan i uzbudljiv meč, naročito u drugom poluvremenu, a rezultat sa kojim Parižani putuju u Španiju garantuje odličan revanš.

Imala je Barsa prednost u prvom poluvremenu ponajviše zahvaljujući nesigurnom Donarumi, ali je PSŽ uspeo da za samo nekoliko minuta igre u nastavku preokrene.

Igrala je ekipa Luisa Enrikea odlično u prvih petnaestak minuta drugog poluvremena, ali je propustila nekoliko prilika da reši meč, što je Barselona znala da kazni.

Ćavi je pokazao da itekako ima dara za trenerski poziv uvođenjem Pedrija i Kristijansena čiji su potezi doneli gostima preokret i minimalnu prednost pred revanš.

Kilijan Mbape, od kog se mnogo očekivalo u završnici takmičenja, odigrao je jednu od najslabijih partija ove sezone, a za to je umnogome bio zaslužan mladi štoper Barselone Pau Kubarsi.

La Masijin diplomac koji ima samo 17 godina iz meča u meč privlači sve više pažnje svojim igrama i deluje da je Barselona pronašla štopera za budućnost.

Kada su mečevi u domaćim šampionatima u pitanju, Barselona je u subotu minimalnim rezultatom savladala Kadiz, a strelac je bio Žoao Feliks.

PSŽ sa druge strane nije imao obeveza tokom vikenda, tako da su Enrikeovi izabranici imali znatno više vremena za odmor i pripremu utakmice, što će im biti od velike koristi u pokušaju da trijumfalno napuste Španiju.

Barsa se nada Ćavijevom trijumfalnom odlasku

Španski šampion već deset godina čeka na novi trofej Lige šampiona, a toliko je prošlo i otkako su igrali poslednje finale.

Veliki broj nesrećnih i istorijskih poraza stalo je u tih deset godina, a nije velik broj onih koji veruju da bi Barselona ove sezone mogla da napravi iznenađenje i osvoji šestu titulu šampiona Evrope.

Međutim, poput svog protivnika, Barsu takođe očekuje odlazak važnog pojedinca na kraju sezone, što bi moglo dodatno da motiviše igrače u pokušaju da obezbede savršen poklon za oproštaj.

Za razliku od Mbapea, Ćavi je javno saopštio odluku da će napustiti kormilo ekipe kada se sezona završi i ostavio veliki problem sportskom sektoru koji će morati da pronađe naslednika.

Doduše, nije španska ekipa oduševila igrama ove sezone. Uspeli su nakon dosta vremena i velikog broja kikseva da se domognu drugog mesta u prvenstvu i sva je prilika da će ostati iza vodećeg Reala.

Grupu sa Antverpenom, Šahtojom i Portom jesu završili na prvom mestu, ali su zabeležili čak dva poraza uz nekoliko veoma bledih izdanja.

Osmina finala im je donela susret sa Napolijem, koji je uspeo da ostane neporažen na domaćem terenu, ali je u revanšu Barsa odigrala odličan meč i prošla dalje.

Uprkos poteškoćama, u koje spada i veliki broj povreda, Barselona je podigla formu pred završnicu Lige šampiona, zbog čega bi revanš sa podjednako dobro raspoloženim PSŽ-om trebalo da predstavlja pravi spektakl.

PSŽ želi trofej pre odlaska Mbapea

Selidba prve zvezde francuskog tima u Madrid naredne sezone sada deluje u potpunosti izvesno. Osim tabloida koji su godinama najavljivali Mbapeov prelazak u Španiju i renomirani svetski mediji više nemaju sumnje u ishod kog su se u Parizu pribojavali.

Upravo je to razlog zbog kog mnogi analitičari smatraju da će PSŽ ove sezone imati poslednju izglednu šansu da dođe do prve titule prvaka Evrope, makar kada je u pitanju bliska budućnost.

Ekipi iz glavnog grada Francuske to nije uspevalo ni kada su imali značajno kvalitetnije sastave, a odlazak ubedljivo najboljeg igrača značajno će smanjiti kvalitet tima za narednu sezonu, ko god bio zamena za francuskog reprezentativca.

Ipak, PSŽ se nalazi u dobroj formi i sa velikim samopozdanjem ulazi u meč sa starim znancem. Nisu poraženi od novembra prethodne godine, kada ih je nadigrao Milan i očekuje se da će bez problema osvojiti novu titulu šampiona Francuske.

To će im omogućiti da se u potpunosti fokusiraju na Ligu šampiona, do čijeg su četvrtfinala došli uz dosta muke.

U "grupi smrti" sa Njukaslom, Milanom i Borusijom iz Dortmunda uspeli su da u poslednjem kolu sa drugog mesta prođu dalje, da bi im žreb bio poprilično naklonjen dodelivši im Real Sosijedad kao rivala u osmini finala.

Nisu se Parižani proslavili u dva susreta sa baskijskom ekipom, ali su uspeli da zabeleže dve pobede i produže san koji nikako da se pretvori u javu.

 

Izvor: rts.rs

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog