Banja Luka

Banjaluka obilježava Dan grada

Banjaluka danas proslavlja Dana grada, a u srijedu, 24. aprila, biće odata počast herojima i održana svečana akademija.

Iz Gradske uprave za danas je najavljen bogati program koji će početi u 18.00 časova u Parku Mladen Stojanović, a za zabavu pobrinuće se Gradski tamburaški orkestar.

Predviđeno je da u srijedu, 24. aprila, na četiri lokacije bude odata počast herojima i položeni vijenci.

Centralno polaganje vijenaca na Spomen-obilježje poginulim borcima NOR-a na Trgu palih boraca planirano je za 12.00 časova.

Predstavnici grada će u 9.00 časova položiti vijence i odati počast žrtvama veleizdajničkog procesa na groblju Sveti Pantelija, u 10.00 časova planirano je polaganje vijenaca na Spomenik poginulim Krajišnicima, a u 11.00 časova na Spomenik 12 beba u centru grada.

Osim tradicionalnog svečanog prijema za delegacije, u srijedu, 24. aprila, od 19.00 časova biće uručene gradske nagrade na svečanoj akademiji u Sportskoj dvorani "Borik".

Odbornici Skupštine grada Banjaluka opdlučili su da Ključ grada sa Poveljom "Počasni građanin grada Banjaluka", dobiju ministar odbrane Srbije Miloš Vučević, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, te posthumno general Momir Talić.

Zlatni grb grada Banjaluke biće dodijeljen ljekaru Snežani Kutlešić Stević, direktoru Kulturnog centra Banski dvor Mladenu Matoviću, senatoru Republike Srpske Aleksandru Vulinu, ministru zdravstvlja Srbije Danici Grujičić, generalnom direktoru kompanije "M:tel" Jeleni Trivan, te Sportskoj dvorani "Borik".

Plaketa "Sestre Gajić" biće dodijeljena Humanitarnoj organizaciji "Partner", te Udruženju osoba oboljelih od dijabetesa "DiabetNo1" Republike Srpske.

Dan grada Banjaluka slavi se u znak sjećanja na 22. april 1945. godine kada je grad oslobođen od okupatora u Drugom svjetskom ratu.

 

Izvor: srna.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog