Društvo

Meteorolozi izdali upozorenje na obilne padavine u Srpskoj

Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske izdao je upozorenje za lokalne nepogode, odnosno obilne padavine za teritoriju cijele Republike Srpske za 21. maj.

"Tokom prijepodneva pljuskovi sa grmljavinom će početi prvo na zapadu i ponegdje na sjeveru, zatim će se sredinom dana i tokom popodneva jačati u premještati ka sjeveru i istoku Republike Srpske (Krajina, šira regija oko rijeke Save, šira regija Banjaluke, Doboja, Posavina i Semberija)", navedeno je u saopštenju.

Dodaju kako se očekuju lokalne nepogode uz jače pljuskove sa grmljavinom, obilnije padavine u kratkom periodu, pojava grada i jakog vjetra (duž rijeke Save ponegdje i olujni vetar).

"Najjače nepogode se očekuju na sjeveru u široj regiji oko rijeke Save. Zbog obilnih padavina u kratkom periodu mogući su problemi sa oborinskim vodama i oticanjem vode u urbanim zonama", poručeno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice pozivaju stanovništvo, pravna i fizička lica, da blagovremeno preduzmu sve mjere i radnje na zaštiti ljudi i materijalnih dobara, te da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru prilagode najavama meteorologa.

 

Izvor: nezavisne.com 
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog