Vijesti

U Beogradu danas prvi Svesrpski sabor: „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“

Prvi Svesrpski sabor pod nazivom "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska" biće održan danas u Beogradu na kojem će učestvovati predsjednici Repblike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, najviši zvaničnici Srbije i Srpske, predstavnici Srba iz regiona i velikodostojnici SPC.

Prema programu, u 9.30 časova u Hramu Svetog Save biće služen moleban za Srbiju i Republiku Srpsku, saopšteno je iz Pres-službe predsjednika Srbije.
 
Poslije toga će u 11.00 časova u Palati Srbija biti održan sastanak predsjednika Srbije i Republike Srpske, srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, predsjednika parlamenata i premijera Srbije i Srpske, kao i NJegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija.
 
Zajednička sjednica vlada Srbije i Srpske planirana je za 12.00 časova u prisustvu dvojice predsjednika i crkvenih velikodostojnika. Sjednica će biti otvorena za novinare.
 
Razmjena potpisanih dokumenata najavljena je za 13.00 časova u prisustvu predsjednika Srbije i Republike Srpske, a potom će se u 13.10 časova medijima obratiti Dodik i Vučić.
 
Od ostalih događaja u okviru Sabora, predviđeno je da Dom garde na Topčideru u 14.00 časova obiđu veterani iz Srbije i Republike Srpske, predsjednici Vučić i Dodik sa resornim ministrima.
 
Centralno obilježavanje manifestacije "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska" biće održano na Trgu Republike u 17.00 časova.
 
Dvojica predsjednika će sa resornim ministrima u 17.45 časova obići Narodni muzej.
 
Oko 21.00 časova biće priređen vatromet iz Parka Republike Srpske na lijevoj obali Save, na Novom Beogradu.
 
Foto: tanjug

Izvor: srna.rs

Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog