Muzika i film

Kijanu Rivs glavna zvijezda prve večeri Arsenal Festa (VIDEO)

Američki bend Dogstar održao je na Arsenal Festu u Kragujevcu prvi koncert u Srbiji, a basista ove grupe, holivudski glumac Kijanu Rivs, ponio je titulu zvijezde prve večeri jednog od najznačajnijih festivala u ovom dijelu Evrope.

Јoš od trenutka kada je, prije nekoliko meseci, objavljen "line up" 14. izdanja Arsenal Festa, u kome se našlo ime benda Dogstar i svjetski poznatog glumca Kijanu Rivsa, publika je s nestrpljenjem iščekivala njihov koncert, što se potvrdilo u četvrtak uveče, kada je na oko sat vremena pred nastup američke grupe, prostor "Kneževog arsenala", u kojem se održava trodnevni festival, počeo naglo da se popunjava.

Uprkos spektakularnim koncertima bendova Asian dub foundation i Partibrejkersa na Main stage-u, koji su započeli prvo veče festivala, očigledno je bilo da je nekoliko hiljada posjetilaca s nestrpljenjem iščekivalo upravo dolazak Kijanu Rivsa, koji se sa kolegama iz benda, praćen dimnim efektima, na glavnoj sceni pojavio tačno u minut nastupa zakazanog za 23.20 i izazvao egzaltiranost, prije svega, ženskog dijela publike.Svjestan da je zvijezda koja plijeni, ali sasvim uljudan, pristojan, Kijanu Rivs je u više navrata vrlo srdačno pozdravio publiku i komunicirao sa masom, koja je uzvraćala vriskom.

Evidentno je bilo da publika uglavnom nije znala pjesme benda Dogstar, ali su njihove članove nagradili ovacijama, na ispuštajući telefone kojima su snimali koncert koji je trajao nešto više od sat vremena.

Kako su dočekani, Dogstar i, prije svega, Kijanu Rivs i ispraćeni su nakon nastupa gromoglasnim aplauzima.

Prvo veče na Main stage-u Arsenal Festa zatvorio je bend Brkovi, dok su nastupi DЈ-eva, alternativnih bendova i repera na preostale dvije scene festivala potrajali do ranog jutra.

U petak, druge večeri Arsenal Festa, epitet "zvijezda" ovog značajnog muzičkog događaja ponijeće Bijelo dugme, koje koncertom obilježava 50 godina postojanja.

 

Foto: Tanjug/Nebojša Raus

Izvor: tanjug
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog