Republika Srpska

Uspješno poslovanje od osnivanja

Kontinuitet rasta Evropskog dobrovoljnog penzijskog fonda

Redovna Skupština Društva za upravljanje Evropskim dobrovoljnim penzijskim fondom a.d. Banja Luka održana je krajem juna. Akcionari Društva su jednoglasno usvojili sve predložene odluke. U 2023. godini, Društvo je pozitivno poslovalo, dok je neto prinos Evropskog dobrovoljnog fonda iznosio više od 2%.

”Više od 2.600 novih članova pristupilo je EPF-u u 2023. godini, pa trenutno ukupan broj članova EPF-a prelazi 43.000. Neto imovina EPF-a je kontinuirano rasla, iz mjeseca u mjesec, sa povećanjem uplata u EPF. U 2023. godini, bilježili smo stalni rast broja članova i prosječne uplaćene premije. Broj isplata je, takođe, u porastu. Više od 1.600 članova je u 2023. godini isplatilo sredstva sa svojih računa u EPF-u. Ukupna vrijednost isplata je više od 1,4 miliona KM”, predstavila je ključne podatke Gordana Drobnjak, direktorica Društva za upravljanje Evropskim dobrovoljnim penzijskim fondom a.d. Banja Luka.


Gordana Drobnjak

U prethodnom periodu je Društvo pojačalo aktivnosti koje se odnose na neposredni marketing članovima i potencijalnim članovima EPF-a kroz prezentacije, kao i aktivnosti digitalnog marketinga. Društvo usmjerava svoje potencijale i na jačanju izgrađenog odnosa povjerenja koje je zadobilo od članova EPF-a, putem brige o članovima u pravcu veće bezbjednosti, zaštite i svijesti o nastupajućoj budućnosti.

”Veoma smo zadovoljni što, upravo sad kad je poslovni ambijent dosta zahtjevan, a društvena situacija, kako u zemlji, tako i u svijetu složena i puna izazova, poslodavci prepoznaju EPF kao partnera od povjerenja i odlučuju se investirati u svoje zaposlene na ovaj način. Uporedo s tim, zaposleni u Republici Srpskoj prepoznaju potrebu za ovim vidom ulaganja u treću dob i značaj ove vrste štednje. Sve bolje razumiju i poreske olakšice koje su im na raspolaganju, pa imamo konstantan rast individualnih uplata”, izjavio je Zdravko Zečević, izvršni direktor Društva za upravljanje Evropskim dobrovoljnim penzijskim fondom a.d. Banja Luka.


Zdravko Zečević

EPF je jedan od najznačajnih institucionalnih investitora na Banjalučkoj berzi koji kontinuirano, u skladu sa zakonskim ograničenjima i investicionom politikom, ulaže u hartije od vrijednosti, te je značajan pružalac likvidnosti na sekundarnom tržištu obveznica.

Fokus aktivnosti Evropskog dobrovoljnog penzijskog fonda jeste i biće na kontaktiranju i upoznavanju poslodavaca o prednostima poreskih olakšica koje im se nude. Društvo ostaje opredijeljeno da kontinuirano radi na širenju svijesti i edukacije o potrebi štednje, informisanju javnosti o dobrovoljnoj štednji i njenim prednostima, kao i brzini pružanja usluga svojim članovima.

 

Frontal

Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog