Društvo

Економска криза погађа и Црвени крст РС

ПАЛЕ - Скупштина Црвеног крста (ЦК) Републике Српске (РС) на данашњој сједници на Палама усвојила је ребаланс буџета за ову годину у износу од 1.100.000 КМ, што је за 30 одсто мање у односу на план.



"Све наше традиционане активности ће мо завршити и ове године, али нешто у финансијском дијелу са смањеним обимом", рекао је предсједник Скупштине ЦК РС Јово Грујичић.

Он је истакао да је прошле године планиран буџет од 1.200.000 КМ, а на крају је био остварен са 1.500.000 КМ, па се нада да ће и ове године бити више средстава од планираних.

Генерални секретар ЦК РС Сванимир Ђокић потврдио је да су на данашњој сједници усвојени извјештаји о раду ЦК РС за 2008. годину и о финансијско-материјалном пословању за протеклу годину.

Ђокић је нагласио да је ЦК РС у прошлој години реализовао све активности у изузетно сложеним друштвено-политичким условима и додао да је највећи број активности у протеклој години био усмјерен према најугроженијим категоријама становника.

Према његовим ријечима, престанак скоро свих врста донација и тешка економска и социјална ситуација одразила се и на отежану реализацију програмских задатака.

Ђокић је нагласио да ће, и поред свих потешкоћа, ЦК РС ове године ће наставити са програмом кућне његе, којим је обухваћено 3 770 корисника, а који се успјешно реализује зајваљујући широкој мрежи волонтера и финансијској подршци италијанског ЦК.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog