Republika Srpska

Дошла цица до таблица

ПОДГОРИЦА - Након дугогодишњег, економског кукавичијег јајета, које је Црна Гора полагала на друмове Србије, дозвољавајући увоз половних возила по далеко нижим царинама, дошло је и до повратног ефекта.


Црна Гора би требало да направи анализу, која би показала колико ће мање новца бити у државном буџету након пререгистрације возила са црногорским таблицама у Србији, рекао је министар финансија Игор Лукшић.

"Тај новац није остајао у Црној Гори, и статистика је често била варљива када се говорило о увозу аутомобила. Било је доста аутомобила који су само увезени у Црну Гору, а одмах затим одлазили су у Србију и тамо се користили", изјавио је овај пут отворено Лукшић.

Он сматра да би црногорске власти требало да направе анализу да би се утврдило који је ниво прихода Црна Гора имала од годишње регистрације, а који након пререгистрације неће имати. Према Лукшићевим ријечима, то треба да уради Министарство унутрашњих послова, преносе црногорски медији.

Медији у Србији јавили су прошле седмице да ће власници аутомобила са црногорским таблицама у Србији, морати у року од три мјесеца да пререгиструју возила и да за то плате ПДВ и царину.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog