Društvo

Влада данас о енергетици, Бирчу и држављанству РС

БАЊАЛУКА - Влада Републике Српске разматраће данас приједлоге закона о комитету за координацију надзора финансијског сектора РС и закона о енергетици, као и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о држављанству РС.


На дневном реду сједнице биће и информација о активностима Свјетске банке у реализацији РЕПАРИС у БиХ, и информација о стању обавеза Фабрике глинице АД "Бирач" Зворник према Влади РС, Министарству финансија, и молби за одгоду плаћања дуга, те информација о анализи стања у предузећима гасне привреде.

Министри ће разматрати информацију у вези са ИПА програмима прекограничне сарадње БиХ са сусједним земљама, информацију о активностима на успостављању унутрашње организације Републичког центра за истраживање ратних злочина и информацију о досадашњим активностима на припреми за израду Стратегије развоја РС за период од 2010. до 2015. године.

На дневном реду су и информација о имплементацији Меморандума о разумијевању за успостављање Фонда за ревитализацију сектора предузећа (ЕСРФ), информација о реализацији закључака Владе од 11. децембра 2008. године, те извјештај о пословању за 2008. годину АД "Предузеће за поштански саобраћај РС" Бањалука.

Влада ће разматрати и приједлог одлуке о одобрењу средстава за субвенционисање социјално угроженим категоријама потрошача електричне енергије за 2009. годину о приједлог одлуке о преносу права власништва над основним средствима према Пописној листи са Оперативног тима за тражење несталих РС на Институт за тражење несталих лица БиХ.

Почетак сједнице Владе РС заказан је за 10.00 часова.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog