Politika

Бичакчић: Туже нас наши

САРАЈЕВО - Бивши федерални премијер и актуелни предсједник Сабора Исламске заједнице у БиХ, Едхем Бичакчић тврди да је оптужница против њега и премијера Федерације БиХ Неџада Бранковића класични монтирани процес, иза којег стоји дио Странке демократске акције.


''Чињеница да се оптужница против мене и Бранковића нашла у медијима прије званичког потврђивања од суда представља евидентан примјер кршења елементарних људских права'', рекао је Бичакчић за федералну штампу.

Он је одбацио оптужницу Кантоналног тужилаштва у Сарајеву као апсолутно неосновану, истичући да је процедуру додјеле стана Бранковићу провео у складу са Законом о Влади Федерације БиХ и Законом о федералној управи.

Бивши федерални премијер је истакао да "иза ове подвале стоји дио структура СДА, који је директно уплетен у то".

Бичакчић је оцијенио да су разлози за то намјера "рушења" Бранковића са мјеста федералног премијера, али и неке друге закулисне предконгресне радње унутар СДА.

Он је поручио да је ''ветеран намјештених политичких процеса'', као и да се апсолутно не плаши, иако је циљ тих процеса управо застрашивање људи.

Бранковић и Бичакчић осумњичени су за злоупотребу положаја или овлаштења из 2000. године.

Према кантоналној оптужници, тадашњи федерални премијер Бичакчић омогућио је Бранковићу, који је тада обављао функцију директора ''Енергоинвеста'', нелегалну куповину стана у сарајевском насељу Циглане површине 132 метра квадратна, чиме је Федерални буџет оштећен за 114.000 КМ, а ''Енергоинвест'' за 150.000 КМ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog