Sport

Кишни момак Фетел најбржи у Шангају

ШАНГАЈ - Нијемац Себастијан Фетел побједник је треће трке сезоне шампионата Формуле 1, Велике награде Кине, која је вожена у у кишовитом Шангају.


Фетел је до другог тријумфа у каријери дошао у времену од 1:57:43.485 сата, испред клупског колеге из Ред Була Марка Вебера чиме су екипи донијели прву побједу од дебија у Формули 1 2005. године, док је треће место заузео водећи у генералном пласману шампионата Џенсон Батон, возач екипе Брон ГП.

Најмлађи побједник у историји Формуле 1, који је до те титуле дошао тријумфом на трци за Велику награду Италије на легендарној "Монци" прошле године, такође по киши, заједно са Вебером Ред Бул је довео и до првог двоструког тријумфа.

Поред њих двојице и Батона бодове у Кини су освојили и други возач екипе Брон ГП Рубенс Барикело, Хеики Ковалаинен у Мекларену, актуелни шампион Луис Хамилтон, Тимо Глок у Тојоти и возач екипе Торо Росо Себастијан Буеми.

Фетел и Вебер у Кини су показали да Ред Бул има велики потенцијал и да се од њих током сезоне могу очекивати одлични резултати. Батон је послије три трке једини возач који се послије сваке нашао на подијуму, док је евидентно да се Мекларен после лошег старта сезоне лагано поправља.

Више се очекивало посебно од Ферарија, и иако у екипи из Маранела стално покушавају да нађу кривца за неуспјехе изгледа да им то не иде најбоље.

Послије одличних квалификација у суботу Рено је на трци остао без бодова, док је викенд екипе БМW Заубер у Кини завршен као што је и почео, лошим изданјем и пласманом Хајдфелда и Кубице на 12. и 13. место.

Посебна прича је Ферари који послије три трке нема ниједан бод, а то се италијанској екипи десило само четири пута за претодних 59 година, последнји пут 1981. године.

У генералном пласману Батон је увећао предност, и сада има 21 бод, шест више од клупског колеге Барикела и 11 више од побједника трке у Кини, Фетела. Код конструктора Брон ГП се налази на врху са 36 бодова, док Ред Бул има 19,5, а Тојота бод мање.

Сљедећа трка на програму је већ за недељу дана, 26. априла, када се вози Велика награда Бахреина, на стази "Сакир".

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog