Politika

Ахметовић: Тихић се доказао гдје је најтеже, у Народној скупштини РС

САРАЈЕВО - Члан Предсједништва СДА Садик Ахметовић сматра да би потреси у тој партији уочи страначког конгреса могли да се одразе на цијелу БиХ, због чега је увјерен да Сулејман Тихић треба да остане на челу ове најјаче политичке странке у Федерацији БиХ.


Ахметовић је појаснио да је Тихић значајно допринио профилисању СДА у народну странку центра, њеном успјеху на изборима, додајући да је мудар политичар који је "пекао занат ван Сарајева, и то тамо гдје је било најтеже - у Народној скупштини Републике Српске''.

 

''Чињеница да Тихића у овом тренутку подржавају и Вашингтон и Брисел, јасно говоре да је његова политика компромиса препозната и прихваћена и ја не могу себи да приуштим право да експериментишем'',рекао је Ахметовић за "Ослобођење".

Он је устврдио да је ''СДА араматура БиХ''.

''Свако дијељење странке или избивање ових подручја, вјерујем, нарушавало би стабилност БиХ'', рекао је Ахметовић, коментаришући могућност подјеле у странци с обзиром на различите унутарпартијске ставове у вези са кандидатуром Тихића и Бакира Изетбеговића за предсједника СДА.

Осим Тихића, којег политички неистомишљеници прозивају за блискост са СДП БиХ, те Изетбеговића млађег који је склонији ''природном савезништву'' са Странком за БиХ, трећи кандидат за новог предсједника СДА је Аднан Терзић, бивши предсједавајући Савјета министара и члан најужег руководства СДА БиХ.

Конгрес СДА заказан је за 26. мај у Сарајеву.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog