Društvo

"Дан уљарица" у Брчком

Бимал већ пету годину за редом наставља своје напоре с циљем анимирања пољопривредника да се укључе у настојања јединог произвођача јестивог уља у Босни и Херцеговини, како би повећали удио домаћих сировина уљарица у производњи. У циљу даљег развоја и подстицања пољопривреде од изузетног је значаја изградња обостраног повјерења у наступу ка прерађивачима и држави, те превасходно активно учешће у креирању аграрне политике.

Дан уљарица одржаће се у хотелу „Јелена" у Брчком у четвртак 23.04.2009. године са почетком у 11:00 сати, у склопу којег ће се одржати Округли сто, а др. Милош Ножинић, из Завода за индустријско биље, Пољопривредног института Републике Српске, одржаће централну презентацију на тему „Веће површине под уљарицама-потреба за домаћом сировином и плодоредом". Циљ нам је упутити још једном јасну поруку свим заинтересованим странама зашто је Бимал сигуран партнер и пољопривредним произвођачима и држави.

Дискусију Округлог стола модерираће мр. Шевал Суљкановић, помоћник генералног директора за привредну политику Бимала и Александар Дувњак, шеф сектора комерцијала - сировине. Присутни представници пољопривредних задруга, ресорних министарстава за пољопривреду РС, Федерације БиХ и Брчко дистрикта; биће упознати са досадашњим напорима Бимала за покретање узгоја уљарица.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog