Kultura

Демофест отворио конкурс - бендови правац у студио!

Фронтал.РС овај пут још једном скреће пажњу на то, да ће подржавати све културне манифестације, за које налази да су квалитетне и друштвено корисне.


Концепцијски, Демофест је нешто најадекватније постављено у нашој обилној фестивалској понуди, коју углавном нико ни не примјећује изван Бање Луке. Због тога, као први корак, Фронтал.РС у цјелости преноси саопштење Демофеста, поводом отварања конкурса:

Нектар Демофест иде даље. У организацији агенције Аквариус Огилви, конкурс за учешће на другом по реду фестивалу за неафирмисане регионалне демо бендове званично почиње данас, 22.априла и трајаће до 22.маја 2009. год..

Бендови се на конкурс могу пријавити путем званичног сајта фестивала, www.nektardemofest.org, на којем се налази пријава коју је потребно детаљно испунити и заједно са два демо снимка послати на info@nektardemofest.org или konkurs@nektardemofest.org. Непотпуне пријаве се неће узимати у обзир.

Једини услов који сви бендови који желе да се пријаве морају да испуне је да до сада нису издали свој материјал преко неке од легитимних издавачких кућа.

Након завршеног конкурса стручни жири ће изабрати 30 бендова који ће свој музички таленат показати на три квалификациона концерта. Шест бендова ће се у финалу борити за престижне награде.

Награде овогодишњег Нектар Демофеста су:

1. Продукција албума са пјесмама које бенд припреми до 01.децембра,
издавање албума за територију Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе и Македоније и видео спот за пјесму по избору бенда.

2. Бинска опрема и инструменти у вриједности до 15000 КМ

3. бинска опрема и инструменти у вриједности до 10000 КМ
Поред награда жирија биће додјељене и награда публике у износу од 3000 КМ и награда акредитованих новинара у износу од 2000 КМ.

Револуција културе се наставља. Музиком ћемо се и ове године борити против културе шунда и кича - истиче се у саопштењу Бранкице Стојановић, потпарола Демофеста.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog