Kultura

Хипо банка спонзор Ђурђевданског фестивала

БАЊА ЛУКА - Герхард Ленер, извршни директор Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука и Драган Давидовић, генерални директор Радио-телевизије Републике Српске, данас су у централи Хипо банке потписали уговор којим је ова банка постала генерални спонзор „Ђурђевданског фестивала дјечије пјесме Бања Лука 2009".


„Хипо банка је почаствована што је и ову, шесту годину заредом, генерални спонзор престижне, висококвалитетне и надасве професионалне културно-умјетничке манифестације дјечије пјесме познатије као Ђурђевдански фестивал. Без обзира на економску и финансијску кризу Хипо банка није ни једног тренутка довела у питање подршку овој манифестацији. Овај фестивал дјечије пјесме је један од најважнијих догађаја за нас, и из захвалности према својим најмлађим клијентима Хипо банка је одлучила да поново финансијски подржи Ђурђевдански фестивал и омогући да и ове године наши малишани уживају у великом дјечијем спектаклу, једном од најбољих у овом дијелу Европе.", изјавио је Герхард Ленер, извршни директор Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука.

Радио-телевизија Републике Српске, организатор овог дјечијег музичког фестивала све ово вријеме успјева да сачува овај догађај од комерцијализације, и да упркос масовности и популарности задржава оквир који одговара дјечијем узрасту, и, оно што је најважније, да овај фестивал и даље промовише високе педагошко-образовне вриједности. О квалитету фестивалских композиција говори и податак да су многе од њих ушле у редован наставни план и програм и данас се могу наћи у уџбеницима музичке културе.

„На овогодишњем Ђурђевданском фестивалу у полуфиналном и финалном такмичарском програму биће изведено укупно 32 композиције, намјенски писане за фестивал. У полуфиналном програму 26. априла 2008. године биће изведено 16 композиција које ће пјевати дјеца из Босне и Херцеговине, а осам иде у финални међународни програм, у којем ће бити и осам извођача из иностранства и то из: Хрватске, Србије, Црне Горе, Македоније, Бугарске, Мађарске, Француске и Канаде.", рекао је Драган Давидовић, генерални директор РТРС.

На данашњој конференцији за новинаре званично је отворена и изложба плаката и фотографија који су обиљежили и представљали Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме од 1997. до 2008. године. Изложба ће бити постављена у централи Хипо банке до 23. маја ове године. Након завршетка изложбе поменути радови биће поклоњени Радио-телевизији Републике Српске за усељење у нову пословну зграду. Уједно, данас је представљен и нови визуелни идентитет овогодишњег фестивала.

Финално вече Ђурђевданског фестивала заказано је за 15. мај у спортској дворани Борик у Бањој Луци.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog