Republika Srpska

Хипо брокер поново на берзи

БАЊА ЛУКА - "Хипо брокер" од данас поново пружа услуге берзанског посредовања на Бањалучкој берзи, након што су добили дозволу за обављање послова са хартијама од вриједности од Комисије за хартије од вриједности Републике Српске, саопштено је из "Хипо Алпе Адриа банке" Бања Лука.


"Данашњи повратак `Хипо брокера` на Бањалучку берзу је веома важан за тржиште капитала РС и динамику његовог будућег развоја. Уједно, ово је позитиван сигнал не само за наше клијенте већ и за све инвеститоре који одлуче да улажу на овом тржишту јер се на берзу враћа институционално највећа и понудом услуга најбогатија брокерска кућа", каже директор Банке Срећко Богуновић.

Богуновић је захвалио клијентима на повјерењу, разумијевању и подршци "Хипо брокеру" у протекла два мјесеца.

"Њихово повјерење нас обавезује да наставимо пружати квалитетне и иновативне услуге. Таквим приступом смо постали - и наставићемо бити - најбољи у берзанском посредовању на нашем тржишту хартија од вриједности", каже Богуновић.

Комисија за хартије од вриједности РС је у фебруару "Хипо брокеру" одузела дозволу за обављање послова на период од 60 дана.

Управа "Хипо банке" сматра да Комисија за хартије од вриједности РС није тачно утврдила чињенично стање и да није правилно примјењивала материјално право у процесу контроле одређених сегмената пословања "Хипо брокера".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog