Kultura

Фанови Евросонга пуне Москву

МОСКВА - У главни град Русије до данас је допутовало више од 500 учесника и гостију такмичења за Пјесму Евровизије, изјавио је вршилац дужности начелника московске полиције Александар Иванов.


Иванов је на сједници посвећеној безбједности те манифестације, рекао да су у Москву учесници и гледаоци почели да пристижу од 1. маја, а да је до јутрос у московским хотелима смјештено 546 гостију.

Према подацима московске полиције у главни град Русије ће стићи око 5.000 гледалаца из различитих земаља, а очекује се да ће полуфинално и финално такмичење пратити и до 23.000 гледалаца.

Сви хотели, као и спортски центар „Олимпијски" где се „Евросонг 2009" одржава и изложбена сала „Мањеж" у којој ће бити свечано отварање, биће стављени под 24-часовно обезбјеђење, рекао је Иванов.

Он је навео да ће се о безбједности свакодневно бринути више од 5.500 припадника МУП-а Русије и око 3.000 службеника приватних фирми за обезбјеђење.

Полицији ће, како је саопштио министар унутрашњих послова Рашид Нургалијев, помагати курсисти факултета МУП-а у Москви, који говоре стране језике, превасходно енглески.

Московска влада гарантује поштовање политике цијена при смјештају званичних делегација током такмичења, а замјеник градоначелника Москве Валериј Виноградов је рекао да према препорукама Европског дифузног савјета оквир цијена, у зависности од категорије хотела, износи између 150 до 350 евра.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog