Politika

Додик: Влада РС неће поштовати ничије жеље

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске, Милорад Додик, оцијенио је политичку ситуацију у БиХ као потпуно стабилну.


''Политичка ситуација у БиХ је након периода ишчекивања доласка новог високог представника потпуно стабилизована. Она има своје редовне проблеме у вези са функционисањем који се не разликује од проблема у осталим земљама'', рекао је Додик новинарима у Бањалуци, оцјењујући политичку ситуацију у БиХ.

Он је истакао да у БиХ постоје тешка политичка питања у вези са унутрашим договорима, те да ће таква ситуација постојати дуже вријеме све док људи не схвате да централизација не може да прође и да нема цијене коју је Влада РС спремна да прихвати да би био умањен значај РС.

''Савршено логично се понашамо и у складу са Уставом БиХ и Дејтонским мировним споразумом. Нико нам не може приписати да не поштујемо Дејтон или Устав'', нагласио је Додик.

Он је додао да је друга прича то што се не поштују жеље неких дипломата који мисле да би требало да се у БиХ ради нешто додатно, јер Влада РС није спремна да поштује ничије жеље.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog