Društvo

Велика полицијска акција у Бањој Луци, Санском Мосту и Кључу

БАЊАЛУКА - Зоран и Горан Поповић, власници локала "Скај" и "Скај 1" у бањалучком насељу Старчевица, са још 12 особа приведени су јуче у оквиру акције коју заједнички проводе припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Федералне управа полиције, по налогу Тужилаштва БиХ - пишу "Независне новине".


У опсежној акцији потраге за особама умијешаним у трговину и производњу дроге, изведеној у Бањалуци, Кључу и Санском Мосту, претресено је 18 локација.

Лист наводи да је акција, под називом "Крајина", којом је руководио тужилац Божо Михајловић, припремана неколико мјесеци.

Борис Грубешић, портпарол Тужилаштва БиХ, није желио детаљније да коментарише акцију "Крајина", додајући да званичних информација неће бити док не буду завршени сви претреси, односно цјелокупна акција.

Извор "Независних" испричао је да су припадници Специјалне полиције МУП-а РС, наоружани дугим цијевима, јуче више од пет часова претресали локал "Скај 1" у бањалучком насељу Старчевица.

Из МУП-а РС одбили су да коментаришу акцију "Крајина", а нису жељели ни да потврде или да демантују да ли је нешто однесено из локала, који су власништво браће Поповића.

Лист наводи да је у оквиру јучерашње акције, која је изведена на подручју Бањалуке, у Тузланској улици, у насељу Старчевица, претресена и породична кућа браће Поповића, али да није познато да ли су истражиоци пронашли неке доказе.

Роберт Цвртак, портпарол Федералне управе полиције, рекао је кратко да су на подручју Кључа претресене три, а у Санском Мосту четири локације.

Специјалци Федералне управе полиције претресли су и возила особа за које се сумња да тргују наркотицима.

Током акције на том подручју полиција је пронашла одређене количине хероина, кокаина и екстазија, а према сазнањима "Независних", међу претресеним лицима била је и једна жена, код које су пронађене таблете екстазија.

Осим дроге, пронађени су и пиштољи, те новац за који се сумња да потиче од препродаје дроге, наводи лист.

Урош Пена, директор Полиције РС, потврдио је само да полиције у РС и ФБиХ претресају више локација и да је акцијом обухваћено 14 лица, која се доводе у везу с трговином и производњом дроге на територији БиХ.

"Прво смо размијенили информације с полицијом у Србији, а затим с колегама у ФБиХ. Након свега, услиједила је ова акција", рекао је Пена.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog