Društvo

Полупани аутобуси српских гласача у Хрватској

БЕНКОВАЦ - Два аутобуса којима су дошли избегли Срби да би гласали на локалним изборима у Хрватској, паркирана у центру Бенковца, оштетили су непознати починиоци.


Како је саопштила Задарска полицијска управа, на аутобусу марке „ДАФ" београдских таблица каменом је оштећен лим, па је настало удубљење, док је аутобусу исте марке румских регистарских ознака каменом разбијено бочно стакло.

Процијењена материјална штета на оба аутобуса је око 8.000 куна (око 1.080 евра), а надлежни су поднијели приједлог за покретање кривичног поступка против непознатог починиоца.

Аутобусима су на гласање на локалним изборима у Хрватској допутовали избјегли Срби који живе у Србији, а полиција је навела да је на шире подручје око Задра дошло 30 аутобуса са српским избјеглицама.

Аутобуси су размјештени у Србу, Грачацу, Бенковцу и другим мјестима у Задарској жупанији.

Полиција не зна колико је аутомобила којима су на гласање допутовали грађани српске националности, а истиче да се тај број не може сазнати.

Осим оштећења два аутобуса у Бенковцу, нема информација о другим инцидентима поводом доласка Срба на гласање.

У многе средине, углавном у повратничким подручјима, аутобусима је организовано дошло више од 5.000 избјеглих Срба, послије кампање коју су спровеле двије избегличке организације Срба, у сарадњи са Комесаријатом за избјеглице Србије, уз подршку владе и председника Бориса Тадића.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog