Sport

Звезда остала у финалној серији

Кошаркаши Црвене звезде успјели су да побиједе Партизан 63:58 (23:14, 12:18, 10:7, 18:19) у трећем мечу финалне серије Свислајон Суперлиге Србије. 'Црвено-бели' су смањили на 2:1 у серији па ће се играти и четврта утакмица.


Партизан поново није успио да заврши серију после предности од 2:0 (2007/2008), а у томе су га највише онемогућили Марковић са 15 и Мариновић са 11 поена. Кешељ је убацио седам, а Бјелица шест. Код 'црно-белих' Лазми је убацио 12 уз осам скокова, Тепић је додао десет, а Јан Весели је имао девет поена.

Звезда је одлично отворила утакмицу и у првих пет минута направила серију 13:2. Улазак Јана Веселог и пожртвована игра Новице Величковића нису донијели преокрет у игри Партизана који није успијевао да пробије одбрану Звезде што је ова искористила и захваљујући одличном шуту из игре (3/3 за два, 3/6 за три) дошла до 18:6 на три минуте прије краја прве четвртине.

После пет минута игре у другом периоду Партзан долази до изједначења (28:28) тројком Величковића и закуцавањем Веселог. Звезда се поенима Кикановића и Стевића поново враћа на +4 (33:29).

У трећем периоду обе екипе су много боље играле у одбрани него у нападу што је резултирало и малим бројем поена.
У последњем периоду Звезда је ишла и на 10 поена разлике, али је Партизан стигао до изједначења три минуте прије краја (53:53). Меч је одлучио Бјелица, сигурним извођењем бацања у пенал завршници.

Трећи меч у 'Пиониру' обележио је лош шут из игре обе екипе, а нарочито Партизана који је из 22 покушаја убацио само две тројке. Звезда је са друге стране лоше изводила и слободна бацања (25/40) .

Четврта утакмица финала плеј-офа Свислајон Супер лиге Србије између Црвене звезде и Партизана играће се у четвртак у 17:30 часова.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog