Društvo

Лукач: СИПА се не бави политички монтираним процесима

БАЊА ЛУКА - Помоћник директора Агенције за истраге и заштиту, Драган Лукач, рекао је да се ова агенција не бави политички монтираним процесима, нити да је истрага против 15 функционера из Републике Српске политички монтирана, те да је све што је урађено у овом случају урађено у оквиру закона, до краја стручно и професионално.


Он је за рекао да Сипа још није завршила свој посао у овој истрази, јер, како је навео, Тужилаштво БиХ увијек може ангажовати полицијску агенцију која је поднијела пријаву, или друге полицијске агенције зависно од тога шта још треба направити у оквиру истражних радњи или посебних истражних радњи.

"Сипа, дакле може и у наредном периоду радити у овом случају у домену онога што тужилаштво буде тражило", додао је Лукач.

Према његовим ријечима, у поменутој истрази нема ништа спектакуларно, а оптужбе против Сипе нису утемељене.

За писање у медијима о наводним припремама за хапшење Милорада Додика, Бакира Изетбеговића и Драгана Човића, Лукач је рекао да наредбе за нека колективна хапшења у овој земљи никада нису постојале и никада неће постојати.

"Ако је потребно поступити по наредби суда или тужилаштва да се одређена особа лиши слободе и приведе у оквиру поступка према тој особи, онда ће то бити урађено. Међутим, спекулације о хапшењу особа из политичког миљеа су депласиране и нетачне. То су конструкције које би некима требало да послуже у неке друге сврхе", констатовао је Лукач.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog