Republika Srpska

Уручење награде „Златна уљарица"

БРЧКО - Крајем априла одржан је јубиларни 5. БИМАЛов Дан уљарица гдје су између осталог проглашени и најуспјешнији пословни партнери када је ријеч о узгоју уљарица за потребе производње јестивог рафинисаног уља Бимал, које из године у годину добија потврде за квалитет на домаћим и међународним сајмовима.


Прва „Златна уљарица" је припала, најуспјешнијем пољопривредном добру ПД „Семберија", а Бималова награда је обухватила свих 260 запослених овог пољопривредног добра, како би свако од њих осјетио резултате заједничког рада и настајања квалитетног домаћег производа, те је данас преузето цца. 3000 литара који ће се се подијелити запосленима.

Приликом преузимања награде директор ПД Семберија, госп. Милорад Јовановић је изјавио: „Ми већ дуги низ година имамо успјешно пословно партнерство са Бималом на обострано задовољство. Улажу се константни напори како од стране запослених у ПД Семберија, тако и од стране Бимала који константно унапријеђује услове за узгој и продају уљарица за пољопривредне произвођаче, а свакако најбитнија ставка у овом партнерству је и чињеница да већ неколико година имамо сигурног партнера за откуп наших производа. Морам признати да смо задовољни и обликом ове награде јер наш допринос за настанак квалитетног домаћег производа као што је Бималово јестиво уље постаје веома видљив, а запослени ће свакако уживати у конзумацији својих награда."

Бимал већ дуги низ година посвећује посебну пажњу секундарном сектору и нуди сигуран откуп домаћих сировина на тржишту. Не само да је једини произвођач јестивог уља, него континуираним напорима улаже и у примарну пољопривреду и настоји да заједно са пољопривредним произвођачима, Бималовим пословним партнерима, константно унапређује ову веома битну индустријску грану за цјелокупни економски развој земље. Ширењем спектра активности у обезбјеђивању бољих услова за узгој уљаног сјемена у БиХ, Бимал мотивише пољопривредника и нуди им разлог више да се одлуче за узгој уљарица.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog