Sport

Партизан одбранио дуплу круну

Фудбалери Партизана савладали су екипу Севојна са 3:0 (0:0) у финалу Лав Купа Србије на свом стадиону и одбранили трофеј у најмасовнијем такмичењу.


Одбрану "дупле круне", први пут у историји, црно-белима су донијели капитен Ненад Ђорђевић, који је био прецизан у 61. минуту меча, а тачку су ставили Иван Стевановић у 85. и Радосав Петровић у 89. минуту.

Други гол црно-бели су постигли послије играња руком Ненада Ђорђевића, па су гостујући фудбалери оправдано протестовали. Они су десетак минута раније остали без искљученог дефанзивца Радоша Булатовића, који је добио два жута картона.

Екипа Севојна, која је у полуфиналу елиминисала Црвену зведу, а претходно још три суперлигаша, потврдила је храбром и одлучном игром и са неколико добрих прилика за гол да није случајно стигла до финала.

Тим из предграђа Ужица већ је направио велики успијех, јер ће следеће сезоне играти УЕФА Лигу Европе, будући да је Партизан као шампион државе обезбиједио учешће у квалификацијама за Лигу шампиона.

Партизан је 11. пут у историји освојио национални Куп, а четврти пут "дуплу круну". Претходно је оба трофеја освојио 1947, 1994. и прошле године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog