Sport

Вечерас се завршава Свјетско првенство у рафтингу

БАЊА ЛУКА- Завршно такмичење у оквиру Свјетског првенства у рафтингу "Бањалука 2009" у дисциплини слалом биће одржано данас на ријеци Врбас.


Слалом, прва и друга трка, биће вожене од 17.30 до 21.30 часова, након чега слиједи додјела награда за генерални поредак и свечана церемонија затварања првенства.

Свјетско првенство у рафтингу, на којем учествује око 600 такмичара из 55 тимова из 35 земаља свијета, свечано је отворено у недјељу увече у Бањој Луци.

У дисциплини спуст, који је у четвртак вожен на ријеци Тари, репрезентација Мађарске у мушкој и јапанске у женској конкуренцији освојили су златне медаље.

Друго мјесто у мушкој конкуренцији освојила је селекција Бразила, а треће Русија, док су у женској конкуренцији друге биле такмичарке из Холандије, а треће такмичарке из Чешке.

У укупном пласману, након три дисциплине, водећи су Бразилци и Холанђанке.

Превоз гледалаца који ће пратити такмичење у рафтингу биће организован из Видовданске улице у Бањој Луци /стара аутобуска станица/, због потпуне обуставе саобраћаја у улици Краља Петра Првог Карађорђевића поводом Шестог годишњег окупљања званичника југоисточне Европе.

Превоз заинтересованих почиње у 16.30 часова и трајаће док буде било потребе за превозом гледалаца, а аутобуси ће саобраћати сваких 20 минута.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog