Sport

Партизану титула у кошарци

БЕОГРАД - Кошаркаши Партизана освојили су осму титулу првака Србије у низу пошто су у одлучујућој, петој утакмици финала плеј-офа победили Црвену звезду 73:61.


Партизану је то укупно 16. титула првака државе у својој историји чиме је постао најтрофејнији клуб у земљи. „Црно-бели" су тако поновили успијех од прошле сезоне када су осовјили три трофеја (Куп, првенство и НЛБ лигу), а успијех је поновљен и у Евролиги (четвртфинале). Црвена звезда је остала на 15 титула првака земље.

Екипа Душка Вујошевића, коме је ово девета титула, водила је током већег дијела, а дуел је одлучен у трећој деоници када је Партизан седам разлике са полувремена претворио у 19 (58:39).

У последњој четвртини Звезда ниједном није успјела да спусти предност Партизана на једноцифрену разлику и 'црно-бели' су релативно рутински привели меч крају.

Најефикаснији у побједеничкој екипи био је Александар Рашић са 17 поена (3-7 за три). Стефон Лазми убацио је 12, а Јан Весели 11 поена. У екипи Светислава Пешића Марко Мариновић постигао је 15, а Тадија Драгићевић 11.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog