Republika Srpska

Срби граде по Бјелорусији

 

МИНСК - Српска компанија „Астра Инвест", која послује у оквиру „БК Групе" потписала је у Минску уговор са бјелоруском компанијом „Белинте-Роба" за изградњу пословно-стамбеног центра „Вивалди" у пријестоници Бјелорусије, у вриједности од 107 милиона долара који ће имати површину 76.000 квадратних метара.


 

Уговор је потписан у оквиру тродневне Националне изложбе Србије у Минску, у присуству српског министра трговине и услуга Слободана Милосављевића, бјелоруског министра трговине Валентина Сергејевича Чеканова, предсједника Привредне коморе Србије Милоша Бугарина и амбасадора Србије у Минску Серћка Ђукића.

Савјетник „БК Групе" за привредну сарадњу са иностранством Драгомир Карић рекао је новинарима да је објекат пројектовала група архитеката из Београда и напоменуо да је већ продато око 70 станова, прије него што је објекат и почео да се гради.

Цијене станова биће око 1.500 долара по квадратном метру, изградња кошта око 900 долара, а тренутна комерцијална цијена станова у Минску је око 2.500 долара по квадрату, навео је Карић.

Драгомир Карић је најавио да ће на јесен у Минску почети градња трговачко-пословно-стамбеног објекта „Свјетионик Минска", вриједности од око три милијарде евра, укупне површине око 956.000 квадратних метара, плус око 300.000 квадратних метара гаража.

„Свјетионик Минска" требало би да буде завршен за пет година и ту ће живјети око 27.000 људи, навео је Карић и напоменуо да је земљиште од око 44 хектара добијено бесплатно од Града Минска, а компаније су ослобођене плаћања пореза у првих пет година рада по бјелоруским законима.

На градилиштима у Минску ће проћи око 15.000 грађевинских радника и других стручњака из Србије у наредних пет година, најавио је Карић и позвао српске грађевинаре да дођу у Минск да послују.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog