Sport

На Универзијаду са потврдом о здрављу

БЕОГРАД - Учесници Универзијаде ће приликом доласка у Србију морати да покажу потврду о здрављу од здравствених власти својих земаља, а екипама је препоручено да са собом понесу антивирусне лијекове, саопштили су организатори Универзијаде.


Помоћник министра здравља Србије Светлана Мијатовић на конференцији за новинаре објаснила је да ће због опасности од нове врста грипа Х1Н1 чланови свих екипа које долазе у Београду, почетком јула, морати да донесу потврду да су били под љекарском контролом седам дана пред пут.

Она је рекла да на граничним прелазима неће бити уведене посебне мјере здравствене контроле, као што је мјерење температуре путника, наводећи да Свјетска здравстена организације није тако нешто препоручила.

Мијатовић је рекла да ће у случају појаве симптома грипа, обољели бити изоловани док се не ураде лабораторијски налази који ће то потврдити или оповргнути и прецизирала да је Институт Торлак у стању да лабораторијска испитивања обави у року од шест сати.

Зоран Хајдуковић са ВМА, задужен за здравствено заштиту током Универзијаде, изјавио је да су припреме при крају и објаснио да ће у универзитетском селу бити поликлиника, док ће на осталим такмичарским мјестима бити амбуланте.

Универзијада у Београду одржава се од 1. до 12. јула.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog