Kultura

Метал битка из Београда премјештена у Бању Луку!

БАЊА ЛУКА - Послије једногодишње паузе, Метал битка је поново на овим просторима. Метал битка је такмичење чији побједник учествује на највећем свјетском метал фестивалу Вакен опен ер. Организатор за Србију, Босну и Херцеговину, Хрватску, Црну Гору и Македонију је ТераНоста Промоушн.


Побједник се на Вакену, у оквиру Вакен еволушн тент стејџа, бори са побједницима Метал битке из других земаља, за потписивање уговора са Армагедон Мјузик.

Присуствовање најзначајнијем догадјају у метал музици, посматрање припрема највећих метал звијезда директно у бекстејџу, посматрање поставке 2 огромна Вакен мејн стејџа, уживање у музици најбољих свјетских бендова, само су додатни мотив за победу.

Као и 2007, на такмичењу право учесћа имали су сви бендови без иностраног уговора, а са подручја су Србије, БиХ, Македоније, Црне Горе или Хрватске.

Метал Баттле 2009 је послије квалификацијских концерата у Србији и БиХ као и то његово финално вече пребачен у Бањалуку, умјесто Београда, као геста организатора да овдашњој публици понуди добру хеви забаву, какву немамо често прилику да видимо овдје.

Финале Метал битке 2009, одржаће се 5. јуна 2009. у Мјузик холу, и биће посластица за сваког правог фана метал музике. За славу побједника у овој бици, такмичиће се Фјурион (Furion) из Македоније, Ез мај виктимс фол (As My Victims Fall), Вајолент чептер (Violent Chapter) и Форевер сторм (Forever Storm) из Србије; те наш представник Танкер.

Поред такмичарског дијела, пред публиком ће наступити и мелодик пауер метал састав, Хевн рејн (Heaven Rain) из Бање Луке.

То су све састојци, који указују да ће се о овој бици још дуго причати, чак и пошто копље већ одавно буде бачено у трње.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog