Društvo

Министарство подржало Демофест!

БАЊА ЛУКА - Данас, тачно у подне, одржана је конференција за штампу организације Демофеста. Осим чињенице да је РТРС медијски спонзор манифестације, који ће омогућити пренос уживо на свом каналу, те за неколико тв-кућа у региону, није саопштено ништа што посјетиоци Фронтал.РС, нису већ били у прилици да прочитају у ексклузивном интервјуу, који је Бранкица Јанковић раније дала за наше гласило.


Потврђено је најбитније, односно да ће у ревијалном дијелу Демофеста наступити састави чија популарност има свјетске оквире, односно Кошин, Ејжн даб фондејшн и Терапи.

Изненађење и новост, представљало је оно, што ни сами организатори нису знали до тренутка када је министар просвјете и културе, Антон Касиповић, од модератора добио ријеч.

Министар, који је самоиницијативно изразио жељу да се појави на конференцији за медије, изненадио је присутне информацијом да је његово министарство кандидовало пројекат према Влади РС, те је иста делегирала његовом, те министарствима трговине и туризма, односно омладине и спорта; да се позабаве овим питањем.

Након конференције, градоначелник Драгољуб Давидовић, такође је донио двије једнако нове и охрабрујуће вијести. Према његовим ријечима, Град Бања Лука има намјеру подржати пројекат изградње скејт-парка у кампусу Бањолучког универзитета, односно да ће се градска администрација потрудити да у граду обезбиједи адекватан простор, који би служио као вјежбаоница бањолучким бендовима.

Једино што јавности у граду и републици остаје да прати, јесте да ли ће, као и толико пута до сада, ова подршка остати само на усменим обећањима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog