Sport

Крстајић се вратио у Партизан

БЕОГРАД - Досадашњи штопер Шалкеа Младен Крстајић нови је члан Партизана, након што је већ провео четири године (1996-2000) у табору 'црно-белих'.


 

Крстајић има 35 година, а са спортским директором Партизана Иваном Томићем договорио се о двогодишњој сарадњи. Иако је имао понуде из иностранства (спомињу се Минхен 1860 и ПСВ), Крстајић је ријешио да се врати у Србију за, претпоставља се, мање новца него што би добио другде.

Један од разлога повратка у Партизан баш сада јесте и чињеница да се Крстајић добро познаје са скоро свим руководећим људима Партизан - са Томићем је био саиграч у Партизану, са Петрићем, Мирковићем и Јокановићем играо је у репрезентацији, а на истом мјесту сарађивао је са Гораном Стевановићем.

Младен Крстајић је каријеру почео 1991. године играјући у родном граду за Челик из Зенице. Потом је три године провео у Кикинди, а затим је прешао у Партизан. У табору 'црно-белих' задржао се четири године и освојио три титуле првака Србије и један национални куп.

Потом је прешао у Вердер из Бремена, где је такође провео четири сезоне, постао један од најбољих штопера у Бундеслиги и освојио једину дуплу круну у клупској историји 2004. године. Након те сезоне прешао је у Шалке, а 17. марта ове године постао је и капитен клуба из Гелзенкирхена.

За национални тим Крстајић је одиграо 59 мечева и постигао два гола.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog