Svijet

Напади Ал Каиде прије избора у Њемачкој

БЕРЛИН - Терористичка мрежа Ал каида планира велики напад на њемачке мете прије избора у септембру у знак одмазде због распоређивања војника у Авганистану, пише магазин "Шпигл", позивајући се на званичнике безбједности.


Лист наводи да њемачки обавјештајни званичници и Савезна канцеларија за криминал вјерују да су њемачке фирме у Алжиру и њемачки грађани на сјеверу Африке посебно у опасности.

Званичници, такође, упозоравају на могуће нападе у самој Њемачкој. Лист истиче да је ова процјена услиједила након упозорења америчке Владе, које се заснива на инфорамцији од мреже Ал каида у пограничном региону Авганистана и Пакистана.

Портпарол Министарства унутрашњих послова није желио да коментарише овај извјештај.

Посљедњих мјесеци званичници упозоравају да је Њемачка највјероватније мета исламских милитаната.

Као резултат нове информације њемачка Савезна канцеларија за криминал издала је нову процјену безбједносне ситуације у свакој од 16 савезних држава.

За разлику од других европских држава као што су Британија или Шпанија, Њемачка није искусила велике нападе на свом тлу.

Лист "Шпигл" истиче да је циљ Ал каиде да оконча њемачке војне активности у Авганистану, које су непопуларне у њемачкој јавности.

Њемачка има парламентарни мандат да пошаље 4.500 војника у Авганистан у саставу НАТО снага.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog