Politika

Додик: Приче о Радојичићу су дезинформације

БЕОГРАД - Премијер Републике Српске Милорад Додик рекао је да су приче о томе да ће предсједник парламента РС Игор Радојичић бити нови лидер Срба у БиХ наручене од власти у Сарајеву, које су, како је навео, нервозне, јер је разбијена њихова замисао око преуређења БиХ.


Коментаришући тврдње Међународног института за блискоисточне и балканске студије /ИФИМЕС/ из Љубљане да је недавна организација молитвеног доручка у Бањој Луци по узору на америчког предсједника, "де факто инаугурација Радојичића као новог лидера Срба у БиХ", Додик је рекао да такве дезинформације пласирају један Албанац и један аналитичар из неке исламске земље у договору са властима у Сарајеву.

Он је рекао да се, када год властима у Сарајеву зафале аргументи за напад на РС, појаве неки назови стручњаци са глупим причама, додавши да се прво почне са нападима да су људи у РС умијешани у криминал, након чега слиједе политичке оптужбе.

"По њима испада да нема ниједног Србина на овим просторима који није умијешан у ратни злочин и криминал. Ускоро ће и мало српско дијете које се роди бити проглашено за ратног злочинца", навео је Додик.

Додик је навео да су сарајевске власти свјесне популарности његове странке СНСД у народу и сталним измишљотинама покушавају да разбију јединство партије, што су, како је навео, стари трикови.

"Почну са причама о криминалу, па наставе са страначким размирицама. Радојичић и ја смо најближи сарадници. Ми ћемо се, ако треба, жртвовати за РС и од тога нећемо одустати", рекао је Додик, додајући да они нису авантуристи и да им је РС на првом мјесту.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog