Sport

Млади фудбалери путују у Шведску

БЕОГРАД - Млада фудбалска репрезентација јутрос је из Београда отпутовала у Шведску, гдје се од 15. до 29. јуна одржава Европско првенство. Фудбалске наде Србије су на последња три континентална шампионата догурала најмање до полуфинала.


 

Изабраницима Слободана Крчмаревића у Копенхагену ће се прикључити и чланови А селекције Иван Обрадовић, Гојко Качар, Миралем Сулејмани и Немања Матић. Пут ће наставии аутобусом ка Хелсингборгу, гдје ће прва три дана бити смјештени у хотелу „Елит Молберг", а од 14. јуна у хотелу „Оренас Слоту", који је 15 километара удаљен од Хелсингборга у којем ће одиграти прву утакмицу, и то против Италије, 16. јуна.

- Вероватно ће нам то бити и најтежа утакмица у првом кругу такмичења, али ако хоћемо до саме завршнице, а за то имамо квалитет, онда морамо да прескачемо и најјаче ривале. Имамо снажан тим, спреман да се испрси и покаже да и ова генерација може не само да парира, већ и да ређа победе против најбољих европских селекција у овом узрасту - рекао је Гојко Качар, ас немачке Херте.

Други меч Србија игра 19. јуна против Бјелорусије, а против домаћина турнира 23. Полуфиналне утакмице су 26, а финална 29.

Први противник - селекција Италије, остварила је убедљиву побједу на последњој провјери пред старт шампионата. „Азури" су у Данској савладали одговарајућу селекцију домаћина са 4:0, а голове за екипу коју води Пјерлуиђи Казираги постигли су Балотели у 13, Аквафреска у 22, Десена у 47. и Ренокија у 87. минуту.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog