Sport

Рукометаши лако са Фарским Острвима

ЗАЈЕЧАР - Рукометна репрезентација Србије савладала је селекцију Фарских Острва 39:20 (17:12) у деветом претпоследњем колу Групе 2 квалификација за ЕП 2010.


Српски национални тим налази се на другом мјесту на табели са бодом мање и утакмицом више од првопласиране Русије, која у четвртак гостује Босни и Херцеговини. Србија у последњем колу гостује Италији у Трсту 20. јуна.

Пред око 3000 људи, у зајечарској дворани "Краљевица", Јовица Цветковић извео је на терен подмлађени састав па је публика у Зајечару имала прилику да види некадашње саиграче у млађим селекцијама Марка Вујина, Жарка Шешума, Петра Ненадића, Момира Рнића...

Побједом над Фаранима, репретентација Србије дошла је на корак од Европског првенства које се следеће године игра у Аустрији. Уколико Русија у четвртак савлада Босну и Херцеговину, наш национални тим обезбедиће друго мјесто у групи које води на шампионат Европе. У супротном, Србији ће бити неопходна побједа на гостовању у Италији.

Као што се и очекивало, српски рукометаши нису имали тежак посао у Зајечару. Против аутсајдера у групи играли су допадљиво, знатно боље у другом него у првом полувремену.

Србија је повела са 3:0, повећала на убједљивих 6:1 у седмом минуту, а затим дозволила противнику да приђе на 11:8. До краја првог дијела игре, ипак је појачала ритам и отишла на одмор са 17:12.

У другом полувремену рукометаши Србије само су повећавали разлику, те су на крају меча имали предност од 19 голова разлике (39:20).

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog