Svijet

Лоцирана црна кутија Ер Франсовог авиона

ПАРИЗ - Лоцирани су сигнали из црне кутије авиона компаније "Ер Франс", који се срушио у Атлантски океан 1. јуна, када је страдало 228 путника и чланова посаде, пише данас француски "Монд".

Међутим, портпарол француске администрације за несрећне случајеве БЕА, истиче да су бројни сигнали регистровани на дну мора и да истражиоци нису сигурни да детектовани звуци долазе из црне кутије.

"Није први пут да се чују звуци. У току је провјера са опремом коју имамо на располагању. Потрага се наставља и још нисмо лоцирали црну кутију", рекао је портпарол.

Портпарол "Ер Франса" није могао да потврди наводе "Монда".

"Монд" пише да су француски војни бродови открили слаб сигнал из црне кутије и да мини-подморница покушава да пронађе инструмент са забиљеженим подацима.

Потрага је усредсређена на проналажење црне кутије која би могла да садржи кључну информацију да би се сазнало шта се догодило са авионом "ербас А 330" док је био на лету из Рио де Жанеира ка Паризу.

Најмање 30 дана црна кутија сваке секунде шаље сигнал, који се може чути на удаљености од два километра.

Бродови француске морнарице, који учествују у потрази за подморницом на нуклеарни погон, опремљени су напредном сонарском технологијом.

Операцију додатно отежавају удаљеност локације на Атлантском океану и површина морског дна и летјелица се можда налази на дубини између километра и четири километра.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog