Sport

Два црвена картона и три гола за крај Орлова

Малме - Млада фудбалска репрезентација Србије завршила је такмичење на Европском првенству након пораза од домаћина Шведске са 3:1 у Малмеу.


Сви голови постигнути су у првом полувремену. Швеђани су рано повели головима Берга у 7. и 14. минуту из пенала, Гојко Качар је смањио у 28. минуту, да би само минут касније Тоивонен поставио коначних 3:1 за Шведску. Српски тим меч је завршио са 9 играча. Најприје је Ненад Томовић добио други жути картон крајем првог полувремена, да би у 69. минуту Никола Петковић добио црвени.

Србија је такмичење завршила на трећем мјесту групе ‘А', без побједе, уз само један постигнут гол (0-2-1, гол-разлика 1:3). У другом мечу последњег кола, Италија је побиједила Бјелорусију са 2:1 и потврдила прво мјесто у групи, док је Шведска на другом мјесту.

У полуфиналу ће се састати Италија и Нјемачка, односно Енглеска и Шведска.

Шведска је рано стекла ијвелику предност. Из првог напада, у 7. минуту, домаћин шампионата дошао је до предности. После центаршута Бајрамија са лијеве стране, Маркус Берг је неометан у шеснаестерцу, са 10 метара, савладао Бркића.

У 14. минуту, Швеђани су удвостручили предност послије пенала. Томовић је закачио Бајрамија на ивици шеснаестерца, а судија Педро Проенса показао на белу тачку и дао жути картон Томовићу. Српски репрезентативци су били незадовољни оваквом одлуком, а послије бучних протеста жути картон је добио и Гулан, који је утрчао у терен са клупе. Берг је био сигуран са 11 метара и постигао већ пети гол на првенству у Шведској.

У 22. минуту дошло је до велике гужве и кошкања на средини терена. Судија је пропустио да досуди прекршај над Сулејманијем, послије чега је Качар оштро стартовао на Берга и добио жути картон. У гужви која је настала учествовали су скоро сви играчи обе екипе, жути картон добио је и шведски репрезентативац Вернблом.

Четири минута касније, Србија је смањила заостатак, након што је, послије корнера Сулејманија, Качар са 5 метара бутином убацио лопту у мрежу.

Ипак, само минут касније, послије велике грешке српске одбране, Ола Тоивонен је изашао сам пред Бркића и Шведска поново долази до 2 гола предности.

Посао српског тима, којем је била неопходна побједа за пролаз у полуфинале, отежан је у финишу првог полувремена, када је Томовић добио други жути картон послије новог прекршаја над Бајрамијем, што је било јасно у наставку меча.

Шансе "орлића" да се врате у меч додатно су умањене у 69. минуту, када је Никола Петковић добио црвени картон, пошто је у скоку ударио Тоивонена лактом.

Крчмаревићев тим ипак је наставио да напада. У 76. минуту, Качар је покушао са преко 20 метара из слободног ударца, али је послао лопту далеко изнад гола, да би у 81. минуту Тадић лоше захватио лопту послије одличног продора и центаршута Томића са десне стране.

Последњу шансу на мечу имао је Тоивонен, у 87. минуту, када је са ивице шеснаестерца шутирао поред гола.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog