Kultura

Мајкл Џексон - обдукција није утврдила разлог смрти

ЛОС АНЂЕЛЕС - Полиција Лос Анђелеса предала је тијело Мајкла Џексона родбини након обдукције која није утврдила тачан узрок смрти.


"Обдукција је трајала дуже од три сата и на тијелу није било трагова насиља или сумњивих повреда", рекао је званичник судске медицине Крег Харви.

Љекар округа Лос Анђелеса који је извршио аутопсију наложио је да се изврше додатни токсиколошки тестови, којима ће бити утврђене тачне количине различитих хемијских супстанци у тијелу Мајкла Џексона. Резултати ових тестова биће познати тек за шест до осам недјеља.

Харви је рекао новинарима да су у крви краља попа пронађени "разни лијекови који се издају на рецепт", али није прецизирао о којим лијековима је ријеч.

Истражиоци су разматрали могућност предозирања одређеним лијековима, који су, како вјерују, фактор који је утицао на застој срца краља попа.

Према писању америчких таблоида, извор близак Џексоновима открио је да је пјевачу пола сата прије срчаног застоја убризган "демерол", лијек против болова.

Полиција ће детаљно испитати његовог личног љекара Конрада Мареја због ових навода.

Агенција АП јавила је позивајући се на особу блиску породици да су Џексонови "љути и узнемирени" због недостатка информација о особама које су биле уз њега у посљедњим тренуцима живота.

Џексон је почетком деведесетих лијечен због зависности од лијекова за смирење и аналгетика.

Већина чланова породице Мајкла Џексона окупила се на породичном имању Енсино гдје разматрају питање сахране и судбину Џексонове троје дјеце.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog