Kultura

Џексонови траже нову обдукцију

ЛОС АНЂЕЛЕС - Породица преминулог пјевача Мајкла Џексона затражила је нову обдукцију тијела. Активиста за људска права, велечасни Џеси Џексон, који је и савјетник породице Џексон, рекао је да је породица узнемирена због чињенице да се недјељама неће знати тачан узрок смрти.


Према прелиминарним резултатима прве обдукције, која је обављена у петак, утврђено је да Џексонова смрт није била насилна.

Породица краља попа затражила је да буде обављена додатна обдукција, након саопштења Института за судску медицину Лос Анђелеса који је прецизирао да коначни закључци о узроцима смрти могу бити објављени тек за четири до шест недјеља када пристигну резултати токсиколошких анализа.

Џеси Џексон је додао да породица жели одговоре од личног љекара Мајкла Џексона Конрада Мареја, који је био са њим када је умро.

"Када је тај љекар дошао? Шта је радио? Да ли је Џексону дао неке ињекције, а ако јесте - које?", рекао је Џексон, који је суботу провео са породицом пјевача.

Џексон је додао да има нечег сумњивог и у чињеници да је љекар непосредно након трагичног догађаја у четвртак поподне, нестао, што је посебно узнемирило породицу, која жели да одговоре на многа питања.

"Он је дужан да одговори породици и јавности гдје је био и шта је тачно урадио", рекао је Џеси Џексон.

Полиција Лос Анђелеса је навела да је љекар прихватио да и други пут одговара на питања полиције у присуству адвоката и да против Мареја није покренута кривична истрага.

"Мареј је разговарао синоћ по други пут са полицијом, а испитивање је трајало три сата", рекла је његов портпарол Миранда Шевчик, која је додала да је Мареј истражитељима "разјаснио неке неподударности", али да полиција сматра да он није осумњичени и да у цијелом случају остаје свједок.

Мајкл Џексон, који је имао доста здравствених проблема, колабирао је у четвртак у кући у Лос Анђелесу.

Непозната особа назвала је хитну помоћ и објаснила да је Џексон без свијести, да је престао да дише и да љекар покушава да га оживи.

Џексон је проглашен мртвим у медицинском центру у Лос Анђелесу два сата након овог позива.

У саопштењу породице Џексон наводи да се "да су ово најцрњи тренуци за породицу" и изражава захвланост свим обожаваоцима због порука подршке и саучешћа.

Породични пријатељ велечасни Ал Шарптон рекао је да породица Џексон разматра идеју истовремених манифестација широм свијета на којима ће се одати пошта "краљу попа".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog