Društvo

Дамир Докић пред стањем коме у сремскомитровачком затвору

СРЕМСКА МИТРОВИЦА - Дамир Докић, отац некад познате тенисерке Јелене Докић налази се у стању пред кому и живот му је угрожен у притворској јединици сремскомитровачког затвора.


Ово је изјавила адвокат Босиљка Ђукић, правни заступник Докића, наводећи да је код њеног клијента шећер у крви достигао 22 јединице.

"Докићу прети преткоматозно стање, и, здравље му је крајње угрожено. Послала сам телеграм Општинском суду у Руми с захтевом да се мој клијент хитно премести из затвора у болницу. Дала сам до знања том суду да ће сносити све законске последице, ако се мом клијенту драстично наруши здравље у затвору", појаснила је Ђукићева.

Она је додала да још није добила рјешење од суда којим је Докићу поново потврђен притвор.

"То је нечувено, невиђено и незабележено у судској пракси! Како да пишем жалбу када ми решење још није достављено!? Најгоре од свега је, ипак, што тешко болестан човек чами у затворској ћелији. Из притвора су пуштени сви они који треба да одговарају за много тежа кривична дела само Докића задржавају", истакла је Ђукићева.

Према њеним ријечима, све јој се чини да је неком у интересу, да Докић не изађе на слободу.

„Све сам више уверена, да у позадини свега стоји нечији интерес, да за мале паре дође до вредног имања Дамира Докића у Врднику на Фрушкој гори", констатовала је Босиљка Ђукић.

Према неким процјенама имање Докића у Врднику само ове године требало би да донесе приход од 300.000 евра.

Дамир Докић ухапшен је 6. маја ове године у својој кући у Врднику због сумње да је својим пријетњама угрозио безбједност амбасадору Аустралије у Београду Клер Биргин.

Њега је Општински суд у Руми 11. јуна ове године осудио на 15 мјесеци затвора због угрожавања сигурности амбасадора и недозвољеног посједовања оружја и експлозивних направа које је полиција код њега пронашла приликом хапшења.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog