Politika

Тадић против Јеремића - прве пукотине у ДС

БЕОГРАД - Предсједник Србије Борис Тадић није задовољан радом шефа дипломатије Вука Јеремића, и то је јавно рекао на састанку који је одржан прошле недеље, пишу београдски медији.


Према тим написима Тадић је на састанку са премијером Србије Цветковићем, представницима покрајинских власти и градоначелником Београда Драганом Ђиласом, готово 15 минута критиковао Јеремића.

Лидер ДС је као прву замјерку навео да му се не свиђа што Јеремић сваки пут када се помене Косово каже да он само спроводи политику председника Бориса Тадића.

- Тадић је затим навео да му се није свидело ни што је Јеремић покушао да за себе добије поене од најаве укидања виза иако су за тај посао, према његовом мишљењу, били најзаслужнији министарка правде Снежана Маловић и министар полиције Ивица Дачић - кажу неименовани саговорници медија.

Ти извори наводе и да је Тадић незадовољан чињеницом да Јеремић није помогао припрему самита лидера централне и источне Европе у Новом Саду иако је првобитно било замишљено да највећи терет понесе управо Јеремићево Министарство спољних послова. Овако, комплетну одговорност за организацију скупа, који је оцијењен као успјешан, преузео је Тадићев саветник Јован Ратковић.

Међутим, Јеремићу у медијском наступу прошлог викенда то није засметало да каже како је самит „потврда исправне спољне политике Србије", што је на Андрићевом венцу протумачено као покушај да се све што је добро припише Јеремићу, а да се за евентуално лоше обављен посао не сноси одговорност.

У кабинету предсједника Србије, пак, тврде да Тадић није критиковао Јеремића, јер то „председник никада не ради пред другима, већ само очи у очи са оним кога има намеру да критикује"

Судећи по писању медија који ус у блиским везама са ДС, ови демантији дјелују смијешно. Вло вјероватно је да почиње обрачун са најпопуларнијим политичарем у Влади Србије.

Јеремић је у истраживањима ставова политичар кога грађани Србије углавном осјењују "четворком", док су код Тадића оцјене доста разновсрније. Јасно је да је Јеремићу популарност све већа након одријешитих изјавао Космету и медијког простора који добија, као и да је навукао гнијев свих оих који се воде политиком незамијерања странцима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog