Politika

Шпирић о државној и војној имовини

БАЊА ЛУКА - Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић изјавио је да су државна и војна имовина ствар компромиса и да га не радује што у коминикеу Савјета за провођење мира није наведено да се државна имовина мора расподијелити према територијално-функционалном принципу, јер је то био експлицитан задатак претпосљедњег коминикеа.


Шпирић сматра да то значи да су поново у функцији одређени лобији у БиХ који желе да Републику Српску "сатјерају уза зид".

''То није ништа ново и стално кажем: `Што нас не убије, то нас ојача`", истакао је Шпирић.

Он је рекао да клима хистерије пред сваку сједницу Савјета за провођење мира увијек служи да се РС задржи на негативном нивоу и да се са такве позиције уђе у преговоре о важним питањима.

"То се догодило и овог пута, барем са становишта коминикеа Савјета за провођење мира. Нисам сигуран да су они који раде на томе схватили да је Српска спремна да се о овим неријешеним питањима преговара. Преговарати не значи сложити се са унапријед задатим циљевима који не одговарају РС'', рекао је Шпирић.

Према његовим ријечима, хистерија је против БиХ и сви који је продукују не чине и не желе добро овој земљи.

Шпирић је изразио увјерење да ће се наћи боља рјешења за сва отворена питања у БиХ, оцијенивши да начини на који се прави коминике и како се понаша дио међународног фактора говори да је БиХ навођена земља.

''Морају нам рећи куда нас воде, јер смо им вјеровали и пошли за њима'', нагласио је Шпирић.

Он је најавио да ће Савјет министара БиХ данас разматрати питање именовања чланова за комисију за избор директора Дирекције европских интеграција и да би та процедура могла бити окончана крајем мјесеца.

''Намјере бошњачких фактора у вези са избором директора Дирекције су препознате, а тврдим да директор Дирекције неће радити у интересу једног већ сва три народа у БиХ. То ће бити државни човјек који ће радити у интересу свих'', истакао је Шпирић.

Када је ријеч о наводно "изгубљеним" донацијама, Шпирић каже да ако неко неће да да новац, наћи ће хиљаду разлога да га не да. ''Они који нас желе видјети у ЕУ морају мало да одријеше кесу, а не да нас задовољавају празном реториком'', истакао је предсједавајући Савјета министара БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog