Politika

Богдановић: Нећемо подржати изборе на Косову

БЕОГРАД - Министар за Косово и Метохију у Србије Горан Богдановић изјавио је да Београд не размишља да подржи одржавање избора на Косову по Ахтисаријевом плану, нити учешће Срба на тим изборима, јер су 11. маја прошле године одржани локални избори које је расписала Влада Србије, тако да у српским срединама функционишу легална руководства.


"Србија ће остати доследна у одлуци да никада не призна независност Косова и Метохије и да се свим правним и политичким средствима бори за очување суверенитета и територијалног интегритета у овом делу наше земље", рекао је Богдановић.

Он је додао да је то порука не само Србима, већ и свим житељима Косова и Метохије, који морају да схвате да су Срби одувијек били становници ових простора и да ће то и остати.

Богдановић је нагласио да у Влади Србије постоји воља да се Срби врате у полицију, али да Београд преговара о условима под којима би они радили, како не би били под командом Приштине.

"Морамо да разговарамо са представницима Еулекса и да са њима решавамо проблеме у Покрајини. Поготову што је разговор с привременим косовским институцијама, које не признајемо, искључен", каже Богдановић.

Министар за Косово и Метохију наводи да су се разговори са представницима међународне заједнице о шест тачака интензивирали у последње вријеме, као и да је увјерен да ће се веома брзо доћи до рјешења.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog