Svijet

Кремљ: Обама није добро информисан

МОСКВА - Руски премијер Владимир Путин искористиће идуће седмице у Москви разговор са америчким предсједником Бараком Обамом, како би га ослободио погрешних утисака стечених о Русији, рекао је данас портпарол руског премијера Дмитриј Пешков.


Путинов портпарол реаговао је на Обамине коментаре у интервјуу датом Асошијејтед пресу пред посјету Москви.

Амерички лидер је АП-у рекао да "Путин мора да схвати да је застарио хладноратовски приступ у односима САД и Русије" и да је "Путин једном ногом у старим начинима пословања".

"Видим да нема пуну информацију. Након посјете Москви, амерички предсједник ће боље познавати ситуацију. Судећи по његовим изјавама веома је добро да је у плану састанак Путина и Обаме. Сигуран сам да ће након састанка са Путином Обама промијенити мишљење", рекао је Пешков.

Одбацујући Обамину сугестију да Путин мора да схвати да је хладни рат окончан, Пешков је нагласио да је то Путин давно схватио.

Руски премијер је са Обаминим претходником Џорџом Бушом развио добре везе, који су трајали упркос погоршању руско-америчких односа.

Путин ће се са Обамом састати први пут 7. јула. Предвиђено је да њихов састанак траје сат и по.

Пешков је истакао да су САД задржале неке од трговинских забрана, од којих су поједине уведене још током хладног рата, као што је амандман "Џексон-Ваник", којим су трговински односи са СССР повезани са правима вјерских мањина на емиграцију.

"Ако то није хладноратовски приступ, онда не знам шта је?" упитао је Пешков.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog