Sport

Зимоњић и Нестор одбранили пехар у Вимблдону

ЛОНДОН - Ненад Зимоњић и Данијел Нестор одбранили су титулу на Вимблдону након што су у финалу савладали прве носиоце браћу Брајан резултатом 3:1, по сетовима 7:6, 6:7, 7:6, 6:3!


Изједначен меч тренутно најбољих дублова планете припао је Нестору и Зимоњићу после нешто мање од три часа игре. Меч су обиљежили изузетно сигурни сервис гемови и минималне прилике за одузимање сервиса ривалима што је довело до тога да побједника ријешавају нијансе и индивидуални потези које је је публика на Ценралном терену често пратила хуком.

Први сет ријешен је тај брејком, а послије вођства од 4:2 и 5:3 Нестор и Зимоњић дозволили су изједначење, а потом се спашавали пошто су браћа вратила мини брејк и касније стигла до прилике да први реше сет. Резултатску клацкалицу у продужетку првог сета окончали су Зимоњић и Нестор који су после победе од 9:7 повели са 1:0.

И други сет текао је у ритуму гем за гем, а у ријетким приликама примачи сервиса успијевали су да догурају максимум до изједначења. Тако је било и у 12. гему при вођству Зимоњића и Нестора, али су Американци изборили тај брејк. Браћа су за разлику од првог сета одиграли далеко боље, па су Зимоњићу и Нестору допустили само три поена и изједначили у сетовима.


Прича се наставила и у трећем сету, с тим што су Зимоњић и Нестор успели да после победе од 7:3 у тај брејку поново стекну предности и дођу у вођство од 2:1 у сетовима.

Преломан тренутак меча послijе свега виђеног био је брејк Зимоњића и Нестора у другом гему четвртог сета који им је уз сигуран сервис гем обезбедио вођство од 2:0.

До краја сета браћа Брајан нису успјела да да надокнаде брејк минуса па су Зимоњић и Нестор после побједе од 6:4 стигли до друге везане титуле на Вимблдону што никоме није пошло за руком од 1994. године када су титулу поновили Јохансон и Вудбриџ.

"Била је велика част играти пред оваквом публиком. Играо сам против браће Брајан пре пар година у финалу и изгубио сам и лепо је вратити се и узети титулу са Данијем", рекао је Зимоњић чије је партије на трави и уопште у дубл конкуренцији током последњих неколико година најбоље описао већ дуго времена незаменљиви партнер Данијел Нестор.

"Дошли само овде да одиграмо као тим јер тако имамо највише шанси за трофеј. Било је лепо доћи овде опет са Ненадом који је ван сваке дилеме један од најбољих дубл играча на свету и тенисер који игра фантастично на трави", рекао је Канађанин рођен у Београду.

Нестор је по други пут у каријери освојио Вимблдон и стигао до свог петог грен слема у дубл конкуренцији, док је Ненад Зимоњић одбраном трофеја стигао до своје друге титуле задавши тежак домаћи задатак тенисерима на овим просторима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog