Politika

Грегоријан куди политичаре

САРАЈЕВО - Први замјеник високог представника у БиХ Рафи Грегоријан сматра да су "многи политичари у БиХ заинтересовани само да сачувају личну власт, те да раде на уским циљевима умјесто на уласку земље у ЕУ и НАТО".


"Бојим се да ће се ова врста политичке болести наставити до избора сљедеће године, без обзира на то да ли ће ОХР бити овдје или не", рекао је Грегоријан.

Према његовим ријечима, сама уставна реформа неће поправити БиХ.

"Да више политичара ради на кооперативан начин на постизању практичних и законски важећих рјешења заједничких питања, онда би се остварило много више напретка, чак и у оквиру постојећих ограничених структура", истакао је Грегоријан.

Говорећи о захтјеву СДА да њен члан Тарик Садовић поднесе оставку на мјесто министра безбједности БиХ, Грегоријан је оцијенио да је ово министарство могло постићи више у већем броју области током протекле двије и по године.

"Ови недостаци су истицани извјесно вријеме", подсјетио је Грегоријан и додао да, уколико неко замијени Садовића, мора бити спреман да одмах ради конструктивно и ефикасно са свим полицијским и безбједносним тијелима, као и са Парламентарном скупштином, како би се остварио напредак у том сектору.

Грегоријан је поновио критику на рјечник предсједника Владе Републике Српске Милорада Додика, а за тумачење предсједника РС Рајка Кузмановића да је могуће тужити међународне представнике каже да би то било "само бацање пара пореских обвезника ради остваривања личних планова одређених људи".

!

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog