Svijet

Кореја: Јужни оптужују сјеверне за сајбер-рат

СЕУЛ - Војска Сјеверне Кореје стоји иза серије сајбер напада на јужнокорејске и америчке сајтове, што је успорило њихов рад током ове седмице, пише данас јужнокорејска штампа.
Напади на десетине америчких и јужнокорејских државних и пословних сајтова на интернету јуче су прекинути, али су оставили трагове у стотинама компјутера који могу бити искориштени за нове нападе.

Сјеверна Кореја је била осумњичена за овај догађај, али није стављена на листу земаља јужнокорејске комисије за телекомуникације, на којој се налазе сајтови из пет држава из којих су напади вјероватано дошли.

"Лабораторија 110, Сјевернокоерјске народне армије, коју чини тим хакера, добила је наређење да уништи јужнокорејске мреже", речено је на састанку иза затворених врата јужнокорејске обавјештајне службе, преноси локална штампа.

Ова тајна јединица у свом саставу има компјутерске специјалисте који раде за државни безбједносни апарат у и изван земље, укључујући Кину, ради систематског вођења сајбер рата, пише лист "Јунганг".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog